Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč nevolit Babiše

Další zvolení Babiše premiérem by přineslo nevratné destruktivní následky pro naši zemi, a to i v krátkodobém horizontu. To by mělo dopad i na seniory, kde je těžiště jeho elektorátu.

Podívejme se na hlavní důvody:

Andrej Babiš zodpovídá za 30 tisíc zbytečných životů našich blízkých, přátel a spoluobčanů, kteří zemřeli na covid díky jeho chaotickému řízení v době pandemie. V této fázi pandemie jsme byli v nejhorší na světě. Babiš se proklamuje, jako manažer či dokonce krizový manažer. Není ani krizový, ani manažer. Je obchodník, který vydělal velké peníze v chaotické privatizaci, ale v roli v roli premiéra mnohokrát fatálně selhal.

Země je díky jeho chaotickému a nezodpovědnému řízení zadlužená nejvíce ve své moderní historii. To bude mít následky na vývoj ekonomiky v blízké budoucnosti a pro generace našich dětí a vnoučat je obrovské břímě. Ministryně financí Schillerová není odborník. Do svého jmenování byla ministerskou úřednicí a není schopna odolávat Babišovým špatným rozhodnutím. Jen je vykonává, jako jeho úřednice. Nezachrání to ani její pečlivá sebeprezentace - každý den jiný kostýmek a účes. Jako občané si ji platíme, aby správně hospodařila s naším společným státním bohatstvím, v čemž fatálně selhává.

Babiš zdevastoval státní finance. Přišel bojovat proti korupci, která před ním způsobovala ztráty v řádu 10% státního rozpočtu. Výsledkem jeho řízení se ztráty zmnohonásobily díky zadlužení státu a různým „dotacím“ jeho firmám. Navíc nezodpovědně rozdává ze státního rozpočtu na důchodech, aniž by se alespoň pokusil o důchodovou reformu. To povede v příštích letech k přehřátí systému důchodů a buď k jejich poklesu, nebo podvázání investic a tím i ekonomického růstu.

Babiš neumí pracovat týmově. Nezvládá principy delegování, všechno chce rozhodovat sám a z ostatních dělá loutky. V rámci svého „mikromanagementu“ zasahuje do kompetencí ostatních, i když dané oblasti nerozumí a vyvolává nestabilitu a chaos. To jsme viděli hlavně v době pandemie, přičemž se díky tomu ministři zdravotnictví měnili jak apoštolové na orloji.

Není divu, že se mu do týmu již nehrnou noví ministři. Výsledkem je, že dvě klíčová ministerstva průmyslu a dopravy má na starost pan Havlíček, který pak nezvládá ani jedno. Následky vidíme v železniční dopravě, kde byl letos rekordní počet nehod, nebo v táhlé rekonstrukci dálnic, které se navíc musí opravovat ihned po dokončení. Celá ekonomika se díky jejich manažerskému nezvládnutí začíná propadat do téměř nejvyšší inflace v Evropě. Babiš a jeho vláda jsou zodpovědní za vysoké ekonomické škody, které se budou dlouho léčit. V případě pokračování Babišovy vlády nám hrozí prohlubování ekonomických škod.

Neustálé přibývající kauzy pana Babiše způsobují, že ho již skoro nikdo nebere v zahraničí vážně. V civilizovanějších zemích světa by musel odstoupit již při první kauze, ale u nás vládne dál, jako by se nic nedělo. Jeho držení se korýtka za každou cenu však fatálně poškozuje naše postavení ve světě. Kamarádí se jen s Viktorem Orbánem, který již zničil svoji zemi a teď nabízí své know-how Babišovi.

Babiš selhal i v roli toho, kdo má hrát určitou morální roli. Nejen že nad ním stále visí klatba jeho působení v STB, ale hlavně ho kontaminují jeho permanentní kauzy a arogantní chování na veřejnosti. Není schopen vést dialog a naslouchat druhým, což je ve vedení klíčová dovednost. Velmi často se nekontroluje, je vzteklý, vůči politickým partnerům nenávistný a jako nástroj permanentní kampaně používá lži a dezinformace. V době, kdy jsme byli všichni omezeni v cestování kvůli covidu si odjel do Řecka a v době lokdownu si jeho manželka cynicky užívala v Dubaji. To působilo na trpící občany této země jako výsměch. Teď jsme se dokonce dozvěděli s Pandora Papers, že si Babiš připravuje luxusní vily kdesi na riviéře, aby měl kam zmizet, až se nám tu zhroutí jím zpackaná ekonomika.

Babišův devastující vliv je již dlouho vidět i na stavu přírody u nás. Spousty rybníků, kde jsme se ještě jako děti koupali, jsou dnes otráveny sinicemi, které rostou na agresivních hnojivech Agrofertu, které tam spláchly deště. Hospodaření v jeho mega zemědělských závodech navazuje na komunistické řízení a je postaveno na bezohledném drancování našeho přírodního bohatství s cílem pouhého zisku. Případné škody se tutlají, jak to vidíme na aktuální kauze otrávené řeky Bečvy, z níž je podezřelá jedna z firem holdingu Agrofert.

Zásadní problém je již v konceptu celého Babišova hnutí ANO, které je vlastně autoritářským politickým subjektem. V normální politické straně by probíhala vnitřní sebereflexe a grémium strany by takového lídra dávno odvolalo. ANO je však vytvořené, jako servisní organizace pana Babiše a nikdo nemá odvahu k jeho kritice.

Pokud chceme zachránit naši zemi pro sebe i pro budoucnost, nesmí zde pokračovat takto devastující vláda Andreje Babiše. Nesmí se k moci dostat ani Ti, kteří jsou s ním ochotni spolupracovat, jako je ČSSD, KSČM, SPD nebo Přísaha Roberta Šlachty. Potřebujeme vládu sestavenou z široké koalice těch, kteří společně začnou s náročnou rehabilitací této země po tolika letech její devastace.

Přemýšlejte prosím odpovědně při volbách!

Autor: Václav Smrk | pátek 8.10.2021 10:33 | karma článku: 22,55 | přečteno: 907x
  • Další články autora

Václav Smrk

Vymítač ďábla a dezinformátor děkanem fakulty Univerzity Karlovy?

Na post děkana veřejné vysoké školy placené ze státních peněz kandiduje člověk, který provozuje exorcismus, neboli vymítání ďábla a zároveň vystupuje v antisystémových, dezinformačně a konspiračně zaměřených médiích.

11.2.2024 v 13:08 | Karma: 36,98 | Přečteno: 8911x | Společnost

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

Tak se nám do finále dostali dva lidé, kteří byli v komunistické straně. Koho má volit člověk, který s komunismem nechce mít nic společného?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52 | Přečteno: 695x | Politika

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

Patří k nejhorším případům komunální politiky v ČR. Desítky let tam vládne parta politických potomků kmotra ODS Jančíka. Obsadili vůdčí posty klíčových politických stran a vytvořili kartel. K tomu starostka ignoruje střet zájmů.

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08 | Přečteno: 503x | Diskuse| Politika

Václav Smrk

Putin je Hitler

Svými kroky naplnil Vladimír Putin všechny parametry agresivního vůdce typu Adolfa Hitlera, který je na základě fanatické nacionalistické ideologie ochoten ničit svobodné země a likvidovat oponenty v té své vlastní.

24.2.2022 v 18:42 | Karma: 18,91 | Přečteno: 372x | Diskuse| Politika

Václav Smrk

Nová antibabišovská vláda začne střetem zájmů?

Jedním z hlavních argumentů opozice proti Babišovi byl jeho obrovský střet zájmů. Oprávněně. Jak to, že teď nominují na ministra spravedlností kontroverzního politika, s podezřelým pozadím, jehož kauzy jsou v procesu vyšetřování?

7.12.2021 v 7:00 | Karma: 44,92 | Přečteno: 6902x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 88
  • Celková karma 36,98
  • Průměrná čtenost 2016x
pedagog, kterému leží na srdci budoucnost naší země...

Seznam rubrik