Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putin je Hitler

Svými kroky naplnil Vladimír Putin všechny parametry agresivního vůdce typu Adolfa Hitlera, který je na základě fanatické nacionalistické ideologie ochoten ničit svobodné země a likvidovat oponenty v té své vlastní.

Stejně jako Adolf Hitler, uplatňuje Vladimír Putin diktátorské metody proti lidem ve své zemi i v agresivním chování na mezinárodním poli. To, co se stalo dnes ve formě surové agrese Ruské armády proti svrchované Ukrajině je jen vrchol postupné proměny Ruska v nebezpečný diktátorský režim, postavený na lži, ideologii a násilí.

Putin nejdříve zlikvidoval veškerou opozici ve své zemi. Ruská duma je dnes jen loutková organizace, která nemá s demokratickým parlamentním systémem nic společného. Podobně jako nacistický Reichstag ve 30. letech minulého století. Putin jen povolil fiktivní opozici ve formě dvou extremistických stran (komunisté a Žirinovského ultranacionalisté), kteří ho neohrožují a sdílí v podstatě stejné imperiální politické cíle.

Skutečné představitele demokratické opozice Putin postupně vyštval ze země (Kasparov, Chodorkovskij), nechal zavraždit (Němcov), nebo zavřel do vězení (Navalnyj). Nezdržuje se s koncentračními tábory, které vytvářel Hitler. Oponenty rovnou likviduje. Občané oponující jeho režimu jsou bezohledně vražděni. Někteří jsou nalezeni mrtví pod okny svých domů a bytů ve smyslu fingovaných sebevražd. Jiní jsou otráveni, nebo mizí beze stopy. Stejně tak novináři a akademici. Mnoho z nich jsou vyštváni do exilu.

Válečná agrese na Ukrajinu, která dnes začala, je Putinovým krokem na další úroveň otevřené agresivní útočné války. Jde o agresi analogickou Hitlerovu útoku na Polsko a další země na začátku druhé světové války. Jde o pokračování války, která již začala dávno obsazením gruzínských regionů v Abcházii a Osetii. Již tam se Putin dopustil brutálního násilí, kde umírali civilisté. Od té doby pokračoval zabráním ukrajinského Krymu a východních území Ukrajiny.

Rovněž Putinova rétorika je analogická s Hitlerem. Argumentuje podobně iracionálními nacionalisticko ideologickými floskulemi, které nestojí na faktech, ale emocích, a svou úrovní odpovídají politické realitě minulého století. Jsou podobné Hitlerovým výpadům proti Československu nebo Polsku na konci 30. let minulého století, tedy na začátku druhé světové války. Putin se podobá Hitlerovi i v tom, že jde o autokratického diktátora, který se postupně izoloval a stává se nebezpečně zacykleným ve svých politických bludech.

Bohužel se Putin podobá Hitlerovi i v tom, že se pustil do politicko válečného úsilí, které nemůže vyhrát a které spíše povede ke zničení jeho vlastního režimu a možná i jeho celé země, jako tomu bylo u nacistického Německa. Bohužel však za cenu tisíců a milionů nevinných lidí, jako tomu bylo za druhé světové války.

Propaganda, válka lží a dezinformací, je něco, co Putin oproti Hitlerovi ještě vylepšil. Napomáhají mu moderní informační technologie. A podobně jako Hitler využívá řady dezinformátorů a kolaborantů v našich zemích. Hitler měl v demokratických zemích spoustu fašistických sympatizantů, kteří mu za války napomáhali, stejně jako dnešní proruští trolové a dezinformátoři pomáhají Putinovi. Po druhé světové válce byl odsouzen Hitler jako válečný zločinec. Stejně tak bude odsouzen Putin. A jako byli odsouzeni kolaboranti s Hitlerem jako vlastizrádci, tak to bude i se současnými českými dezinformátory a proruskými troly...

Autor: Václav Smrk | čtvrtek 24.2.2022 18:42 | karma článku: 18,91 | přečteno: 372x
  • Další články autora

Václav Smrk

Vymítač ďábla a dezinformátor děkanem fakulty Univerzity Karlovy?

Na post děkana veřejné vysoké školy placené ze státních peněz kandiduje člověk, který provozuje exorcismus, neboli vymítání ďábla a zároveň vystupuje v antisystémových, dezinformačně a konspiračně zaměřených médiích.

11.2.2024 v 13:08 | Karma: 36,98 | Přečteno: 8910x | Společnost

Václav Smrk

Koho má volit antikomunista?

Tak se nám do finále dostali dva lidé, kteří byli v komunistické straně. Koho má volit člověk, který s komunismem nechce mít nic společného?

27.1.2023 v 18:47 | Karma: 20,52 | Přečteno: 695x | Politika

Václav Smrk

Mafiánská radnice Prahy 5

Patří k nejhorším případům komunální politiky v ČR. Desítky let tam vládne parta politických potomků kmotra ODS Jančíka. Obsadili vůdčí posty klíčových politických stran a vytvořili kartel. K tomu starostka ignoruje střet zájmů.

22.9.2022 v 11:27 | Karma: 18,08 | Přečteno: 503x | Diskuse| Politika

Václav Smrk

Nová antibabišovská vláda začne střetem zájmů?

Jedním z hlavních argumentů opozice proti Babišovi byl jeho obrovský střet zájmů. Oprávněně. Jak to, že teď nominují na ministra spravedlností kontroverzního politika, s podezřelým pozadím, jehož kauzy jsou v procesu vyšetřování?

7.12.2021 v 7:00 | Karma: 44,92 | Přečteno: 6902x | Diskuse| Politika

Václav Smrk

Proč nevolit Babiše

Další zvolení Babiše premiérem by přineslo nevratné destruktivní následky pro naši zemi, a to i v krátkodobém horizontu. To by mělo dopad i na seniory, kde je těžiště jeho elektorátu.

8.10.2021 v 10:33 | Karma: 22,55 | Přečteno: 907x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Bizarní logistický hlavolam. Trump by šel do vězení i s prezidentskou ochrankou

27. dubna 2024  19:55

Americká tajná služba má na starosti ochranu prezidenta, ať už je zrovna v Oválné pracovně, nebo...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 88
  • Celková karma 36,98
  • Průměrná čtenost 2016x
pedagog, kterému leží na srdci budoucnost naší země...

Seznam rubrik