Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
XY

iMuf

17. 10. 2009 12:35
pár poznámek

Ke spojení Klaus - Rusko mě už před lety přivedly názory Cibulky, kterého jsem už tehdy na rozdíl od 90% národa nepovažoval za úplného blázna, zejména proto, že jeho popisování vnitropolitických poměrů (lidmi tehdy rovněž vysmívané, na náměstích na dav působil většinou jako estrádní komik) jsem měl potvrzené.

Nicméně pár připomínek k Vašemu textu:

1) ohledně hesla "rozděl a panuj" - zde mi moc nesedí, že Klaus nedopomohl k obnovení Země Moravskoslezské, ač měl na počátku 90. let v zádech mj. půlmilionovou petici a přes milion lidí hlásících se k moravské národnosti. Snad jen že by spoléhal na to, že "vyhnívání" problému povede k radikalizaci Moravy a k úplnému odtržení

2) překlad jeho knihy, pokud vím, zaplatil Lukoil, ne Gazprom (což na věci nic nemění)

3) není úplně pravdou, že by média o věci zcela mlčela. Poslední dobou min. připomínají Klausovu vstřícnost k Rusku

0 0
možnosti
MB

MacX

17. 10. 2009 11:09
Zapomenutá epizodka z roku 1991

Pár těch vašich bodů by se dalo rozporovat prostě tím, že může mít Klaus na leccos jiný názor, než většina. Já osobně taky rusko-gruzínský konflikt vidím tak na 1:1.

JIná, dnes už zapomenutá epizoda, mi ovšem napadla v této souvislosti. V srpnu 1991 se několik vysoce postavených konzervativců pokusilo svrhnout Gorbačova a pár dní ho drželi v domácím vězení na dače. Po pár dnech byli sice poraženi, ale Gorbačov už byl od té doby slabý a moci se chopil Jelcin, od kterého vede přímá cesta k dnešním poměrům v Rusku a Putinovi. Podstatné na této epizodě je, že Klaus byl v té době jediný evropský politik, který vyjádřil ochotu s pučisty jednat. Od té doby tomu pánovi nedůvěřuju.

0 0
možnosti
JN

madqwert

17. 10. 2009 11:16
Re: Zapomenutá epizodka z roku 1991

R^;-D

0 0
možnosti
J

Josef.cyrany

17. 10. 2009 10:58
V podstatě souhlasím.

Dalo by se ještě přidat za bolševika  teploučké místečko v bance atd. Ovšem tyhle věci byly známy už dávno. Je škoda , že většina lidí tyhle věci nevnímala dřív, mohli jsme se vyhnout mnoha problémům.

0 0
možnosti
VK

vrgada

17. 10. 2009 10:07
proradnost

to je charakteristická vlastnost V.K., podvedl celou republiku a Evropu. Fakta jsou jasná: zneužil svoje postavení při ratifikaci, jako monarcha poplival demokratický princip, rozhodnutí vlády, obou komor Parlamentu ČR. Logicky lidé hledají PROČ?

0 0
možnosti
JN

Já král 1

17. 10. 2009 9:39
Tak nevím.

To jste určitě psal pod vlivem alkoholu, nebo jiné návykové látky. Já sice Klause moc nemusím, ale takovou snůšku pitomostí jsem už dlouho nečetl.

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

17. 10. 2009 9:46
Re: Tak nevím.

no to je zase argument, primo inverzně proporcionální velikosti Klausova ega ;-D

0 0
možnosti
B

bakules

17. 10. 2009 8:48
Erich Daniken napsal tuším

Vzpomínky na budoucnost. Vtipně seřazené polopravdy a hlouposti ale výsledek byl že člověk zapochyboval.Tento elaborát pana S je jen sprostota člověka který ve své malosti chce alespon nejak ublížit.Závidět  někomu že se domluví mimo angličtiny i rusky?,vyčítat rozdělení státu které celé bylo v režii Slovaků a pana Mečara? atd atd.To že na jediného VK který se snaží bránit alespon nějaké národní zajmy /v době eurohujerismu/ budou štěkat různí vyčuranci kteří vidí dobra místa v eurobyrokracii se dalo očekát. Mělo by to mít alespon styl a ne napsat snůšku výkalů.

0 0
možnosti
C

Camino

21. 10. 2009 1:19
Re: Erich Daniken napsal tuším

Bakules, to byl zatim nejtrapnejsi prispevek:-/:-/

0 0
možnosti
A

agent

17. 10. 2009 8:32
Nebyl náhodou

zmiňovaný český špión u zakládání Občanského fóra v Praze? Myslím si, že ANO!

0 0
možnosti
EN

Ed28

17. 10. 2009 2:54
verejno - tajna informace

Kdyz nastupoval Klaus do funkce predsedu vlady tak president Clinton dostal od CIA na svuj stul hlaseni: Klaus je agentem KGB... Kdysi ta informace byla tajna, dneska je uz odtajnena a muze si ji najit ve statnim archivu kde kdo...

To co autor napsal jsou pouha fakta a ty fakta vypovidaji o necem. V CSSR neexistoval clovek ktery by mohl legalne studovat v USA a nepracovat pro rozvedku STB/KGB. Prognosticke Ustavy v zemich Soc. Tabora zakladal soudruh Andropov a vesmes tam pracovali spioni. Napriklad s Klausem se delil o pracovnu cesky spion Karel Koecher (Kocher),  ktery predtym pracoval jako prekladatel a zamestnanec CIA a dodaval prostrednictvim manzelky materilay primo KGB. Jeho pricinenim byla odhalena a popravena rada spionu v CCCP pracujicich pro USA.  Z vezeni v USA byl vymeneny za vyznamne politicke vezne v CCCP a pak dostal teple mistecko hned vedle Klause.  Takove nahody neexistujou.

cti zde >>> http://www.reflex.cz/Clanek5549.html

0 0
možnosti
TK

osvetitel

17. 10. 2009 6:31
Re: verejno - tajna informace

A proc jste si teda zvolili dobrovolne agenta KGB a spiona jako sveho prezidenta Cesi?? Protoze jste sebevrazi??:-)) A Havel otom musel take vedet pokud otom vedel Clinton, a nejen Havel , tak proc vas nikdo nevaroval???:-))

0 0
možnosti
MB

pointre

16. 10. 2009 22:27
?

Nemyslíte to vážně, že ne?

0 0
možnosti
RK

Rommik

16. 10. 2009 21:31
No autore, nevím...............

...........obvinit prezidenta ze spolupráce s KGB , to je celkem hustota.............asi to bude chtít dobrého právníka. Otázka ale tedy zní - proč by to jako Klaus dělal?  Miluje snad CCCP ? Ale no tak. Nebo si nechcete přiznat, že EU je děsně odporný byrokraticko socialistický podnik a Klaus se prostě do nich pustil, páč je zajištěný.........

0 0
možnosti
A

agent

16. 10. 2009 22:09
Re: No autore, nevím...............

Myslím, že autor pana presidenta ze spolupráce s KGB neobvinil. A i kdyby, jde o vyslovení názoru a za to se zde netrestá. Tedy, alespoň někdo ne!  Proč by to dělal, ptáte se? Nemusí to být láska k bývalému SSSR, odkud pochází jeho rodiče s kdo ví, jakými styky a s jakým posláním sem kdysi přišli...! Pokud by plnil V.K. úkoly "Moskvy" nebo jejích služeb, mohl by tak činit  s cílem vražení klínu do struktur EU se vším všudy. Rusko přeci nepotřebuje  silnou Unii a zcela jistě je daleko od toho, aby se vzdalo svých vlivů v kdysi východním bloku.  Aby "na to mělo,"  musí mít všude "své lidi."  Lidi na klíčových místech s možností realizace plánů, ne nás v diskuzi MfDnes.

V úplném závěru :  rozumím  otázce  dekretů  presidenta Beneše a tomu, co o nich  říká V.K. Jasný dodatek MUSÍ  "k Lisabonu" být PŘED  podpisem!  Ať V.K. pro Moskvu dělá nebo nedělá!   Jeho postoj je pro mne čitelnější, než bláboly Svobody, Vondry a spol. Konečně, vinou dvou Zelených tam dodatek není!    

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 36,98
  • Průměrná čtenost 2016x
pedagog, kterému leží na srdci budoucnost naší země...

Seznam rubrik